Športujeme s podporou Bratislavského samosprávneho kraja!

Ako sa mení ráz zátoky

8256V roku 2005 sa začíalo s výstavbou… Celostránkové reklamy v našich denníkoch i v odbornej tlači ohlasujú, že v Karloveskej zátoke budú na predaj prepychové byty s unikátnym výhľadom na Dunaj a na lužné lesy. Tragédia je v tom, že toto jedinečné miesto predstavuje posledné prirodzené rekreačné zázemie Bratislavy, ktoré malo mesto k dispozícii počas celého 20. storočia. Na začiatku 21.storocia sa Karloveská zátoka ako rekreačný priestor celomestského významu stáva minulosťou. Súčasní otcovia takmer polmiliónovej Bratislavy zrejme nepovažujú nadmestskú vybavenosť takéhoto charakteru za potrebnú. V čase, keď vo viacerých európskych metropolách navážajú aspoň na isté úseky Seiny, Vltavy či Temže
piesok, aby sa občan mohol aj v meste rekreovať, regenerovať, oddychovať v prírodnom prostredí, na Slovensku, v Bratislave, pri Dunaji, sa vyhľadávaná piesková pláž zalieva betónom. V Karloveskej zátoke sa teda pre Bratislavčanov končí rekreácia, člnkovanie, kúpanie, hranie loptových hier aj chytanie rybičiek.
O tom, že exkluzívny dom pre celebrity doplní v krátkej budúcnosti i mohutné oplotenie so železnými vrátami asi netreba pochybovať. Ak by so mal tento zámer charakterizovať jedným slovom – poviem vandalizmus.

82508259

2 Responses to “Ako sa mení ráz zátoky”

  1. Jano says:

    Drahy moj kormoran,
    1. Domy na Karloveskej zatoke noboli postavene na rekreacnom priestore, ale na polosmetisku (mam foto ked chces vidiet)

    2. Domy nie su pre celebrity, ale byvaju tam normalni ludia (napriklad tolerantni), napriklad ja mam v garazi jednu zjazdovku a chodim cele leto jazdit na vodu.

    3. ziadna brana sa stavat nebude, J&T postavili pekny park a je pre vsetkych!

    4. nikdy, nikdo, nikoho zo zatoky nevyhanal, momentalne sa bude opravovat lodenica pre KVK a rokuje sa aj o premiestneny slapov do novych lodenic!

    5. promenada na zatoke sa postavila iba vdaka j&t (bola to cast plnenia za pozemky riverparku)

    Neviem co tak k takemuto clanku viedlo, ale mal by si vazi myslienky a slova!

  2. laco says:

    Drahy Jano,

    nie som sice Kormoran, ale neda mi nezareagovat. Vidim, ze nie si uplne informovany o situacii.

    5. Promenada pri zatoke nebola postavena tolerantnym sposobom – pocas stavby bolo skoro zlikvidovane upevnenie nasej lodenice.

    4. Zrejme nevies, ze uz asi styri roky su snahy zlikvidovat slep na ktorom je lodenica FMFI UK – vraj je skaredy a nehodi sa do zatoky.

    3. To nie je take iste, jeden z vizionarskych planov ohladom Karloveskej zatoky je vytvorenie betonoveho pristavu pre plachetnice. Bude sa taketo nieco hodit do zatoky?

    2. Mozno nie pre celebrity, ale asi nie pre uplne normalnych ludi, co som naposledy pozeral, tak 70 metrovy byt v tych domoch stoji nieco cez 5 milionov. Mozu si toto dovolit dvaja studenti co skoncia vysoku skolu?

    1. Mas pravdu, ale co sa tyka noveho predaja sa nejedna o polosmetisko ale o parkovisko, garaze, v ktorych su ulozene lode a kus prirody, ktory rozhodne nie je smetisko.

    Nabuduce predtym nez napises take nieco ako si napisal sem sa dobre informuj o situacii!

Leave a Reply